Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.

Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.

Η Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. είναι ο τρόπος να ενισχύσουμε την προστασία μας ενάντια στα κουνούπια. Ακολουθώντας 6 απλά βήματα μεγιστοποιούμε τα αποτελέσματα και προστατευόμαστε ακόμη και σε πολύ μολυσμένες περιοχές.

Τι σημαίνει Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.;

Στο mfree™, δημιουργήσαμε την Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. για να μπορούμε ευκολότερα και πιο κατανοητά να ακολουθούμε τα βήματα για αποτελεσματικότερη προστασία.

Ανοιχτόχρωμα ρούχα. Επιλέγουμε ρούχα σε ανοιχτές αποχρώσεις που δυσκολεύουν τα κουνούπια να μας εντοπίσουν, κατά προτίμηση φαρδιά ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας και επιλέγουμε μπλούζες με μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια.

Σήμανση. Επιλέγουμε μόνο εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά προϊόντα που έχουν τη σχετική επισήμανση του Αριθμού Αδείας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και περιέχουν δραστικές ουσίες με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

Πλέγματα. Χρησιμοποιούμε αντικουνουπικά πλέγματα (σήτες) σε πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες και τοποθετούμε κουνουπιέρες στις κούνιες και τα καρότσια μικρών παιδιών, ελέγχοντας τακτικά για τυχόν επιδιορθώσεις.

Ιδρώτας. Τα κουνούπια προσελκύονται από τη σωματική θερμότητα και τον ιδρώτα, γι’ αυτό φροντίζουμε να κάνουμε συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.

Δροσερός αέρας. Η χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών και δυσχεραίνει την προσέγγισή τους.

Απομάκρυνση στάσιμου νερού. Φροντίζουμε να απομακρύνουμε τα συγκεντρωμένα νερά από λεκάνες, γλάστρες, βάζα κ.α. μέρη του μπαλκονιού ή του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.

Scroll to Top